You are currently viewing Se redeschid o parte din bazele sportive din Alba Iulia

Se redeschid o parte din bazele sportive din Alba Iulia

Începând cu acest sfârșit de săptămână (23.05.2020) Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis redeschiderea unor baze sau facilități sportive din municipiu. Decizia se aplică atât facilităților sportive publice cât și private. Este vorba despre pista de atletism a Stadionului Cetate, terenurile de tenis și pistele de carturi din Alba Iulia.

Încet, încet trebuie să revenim la o normalitate a vieții. Cum va arăta acest „normal” doar timpul ni-l va arăta. Cred însă că trebuie să facem pași siguri. Am propus Comitetului Local pentru Situații de Urgență redeschiderea unor baze sportive pentru sportivii de performanță și amatori: pista de atletism din incinta Stadionului Cetate, terenurile de tenis și pistele de carting. Totul în condiții de maximă siguranță pentru menținerea sănătății publice.” – Voicu PAUL, viceprimar cu atribuții de primar

Reluarea activității și condițiile aprobate de CLSU Alba Iulia sunt pentru:

  1. Pista de atletism a Stadionului Cetate Alba Iulia pentru practicarea atletismului de către sportivi profesioniști sau amatori. Concomitent în interiorul stadionului pot fi maxim 30 de persoane, iar în timpul practicării antrenamentului sportiv nu se vor forma grupuri mai mari de 3 persoane. Programul va fi zilnic între orele 08:00-13:00 și 16:00-21:00.
  2. Terenurile de tenis de câmp pentru antrenamente și meciuri de simplu. Se pot practica sporturile: tenis de câmp sau tenis cu piciorul. Pe terenuri pot fi prezente maxim 3 persoane: 2 jucători și 1 antrenor/arbitru.
  3. Pistele de carting pentru derularea de antrenamente specifice.

Accesul în toate aceste facilități/baze sportive publice sau private se poate face doar după măsurarea temperaturii coprorale. Persoanelor ale căror temperatură este mai mare de 37,3° Celsius nu li se va permite accesul. În zona de acces se va asigura dezinfectant pentru mâini pe care sportivii îl vor putea folosi în mod gratuit. Purtarea măștilor faciale care să acopere nasul și gura este obligatorie la accesul în facilitățile/bazele sportive, până la începerea antrenamentului, respectiv după încheierea anetrenamentului. Nu se permite deschiderea vestiarelor, sportivii au obligația să vină direct echipați pentru antrenament. Nu este permis accesul spectatorilor. Minorii pot avea un însoțitor. Înainte, în timpul și după antrenament trebuie păstrată distanța de siguranță față de alte persoane de minim 2 metri în perioadele de repaus și minim 6 metri în perioadele de activitate fizică.

Operatorii privați de facilități sau baze sportive pot decide asupra reluării activității doar pentru sporturile și în condițiile menționate mai sus.