You are currently viewing Modelul de declarație pe proprie răspundere și modelul de declarație angajator

Modelul de declarație pe proprie răspundere și modelul de declarație angajator

Grupul de Comunicare Strategică a publicat modelul de declarație pe proprie răspundere pe care persoanele care ies din case între orele 22.00 și 06.00 trebuie să o aibă asupra lor în cazul în care le este solicitată de către forțele de ordine. Declarația va trebui printată la domiciliu și prezentată odată cu actele de indentitate. Ea poate fi completată și de mână dar în forma publicată de autorități.

„Declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție. Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

Polițiștii și jandarmii vor putea fotografia declarație și actele de identitate ale persoanelor legitimitate.

Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu.

Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografeierea documentelor (declarația pe proprie răspundere și actul de identitate) la momentul legitimării persoanei. 

Menționăm faptul că, potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020 obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie a.c.

Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu.

 

Descarcă de aici Model Declarație pe proprie răspundere OM2

Descarcă de aici Model Declarație Angajator OM2

Aici puteți citi o detaliere.

Search this website Type then hit enter to search
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support